Bevallom oszinten, hogy egeszen mostanaig nem sok mindent tudtam a lenvaszon adta elonyokrol. Nem tudtam, hogy mi a kulonbseg a lenvaszon es a pamutvaszon kozott (festesugyileg) es hogy a lenvaszon miert dragabb egy kicsivel, mint a pamutbol keszitett baratja.

Tulzottan nem is hajtott a kivancsisag, hogy fenyt deritsek ezekre a kerdesekre, hanem egy nap baratom haza erve a munkabol meglepett egy lenvaszonnal.

Persze orultem neki meg minden, de nem probaltam ki azonnal, sot, kb. felev elteltevel festettem ra csak.

Es hat huu… nem tudom, ki hogy van vele, de en mar csak lenvasznat fogok venni az elkovetkezendo idokben.

Lenvaszon es az akril:

En, az akrilfesteket reszesitem elonyben, ugyhogy csak az akril es lenvaszon kapcsolatarol tudok beszamolni. Olajjal festettem korabban, de tul macerasnak tunt es budosnek. Hat, ez van… majd egyszer, ha studiom lesz, akkor talan olajjal is fogok dolgozni. Szoval most meg csak az akril, ami nagyon is a szivemhez nott.

Lenvaszonra festeni akrillal egy alom. Olyan, mintha olajjal festenek pamutvaszonra. Erdekes, mi?! Az ecsetem csak ugy siklott, a szinek gyonyoruen mosodtak ossze. Meg is tudom mutatni a kulonbseget:

Akril pamutvasznon:

10930872_1543145232616280_4760548295858467799_n

Akril lenvasznon:

TG1 - blogra magyar Yoyo Miyoko

/ha kivancsi vagy erre a festmenyemre, akkor csak klikkelj TG1

Remelem, latszik a hatalmas kulonbseg. Pamutvasznon kisse nehezkesebb egyenletesen eloszlatni a festeket es a szineket osszemosni. Lenvasznon vegre el tudtam azt a hatast erni, amit az elso festmenynel is szerettem volna: egyenletes, sima hatas. Yes!

Lenvaszon amit hasznalok:

Eddig meg csak egy markat probaltam ki es nagyon meg vagyok vele elegedve:

Winsor & Newton – 100% Linen, Deep Edge

winsor-_-newton-100_-linen-deep-edge-canvas---cartons

En jelenleg a 40cm x 40cm -es vasznukat hasznalom, amit a London Graphic Centre-ben vettem akciosan £11-ert (£22 volt elozoleg, minusz £10!!).

Amazon-on is lehet Winsor&Newton-tol rendelni (csak UK-en belul szallitanak ki):

Linen Deep Edge 50x50cm <-- Kattints a linkre, ha megszeretned nezni a kinalatukat